Вести

прича о совама или зашто кикинда има један месец више

Прича о совама или зашто Кикинда има један месец више

Данашње обележавање месеца сова у Кикинди привукло је пажњу ученика трећег разреда. Маријана Мирков, уз подршку Туристичке организације Града Кикинде и Секретаријата за заштиту животне средине, одржала је занимљиво предавање о совама.

детаљније
карате клуб башаид успешан на такмичењу војводина опен

Карате клуб „Башаид“ успешан на такмичењу „Војводина опен“

Такмичари из Карате клуба "Башаид" постигли су запажен успех на Војводина опен турниру који је одржан током протеклог викенда у Молу. Клуб је освојио укупно три златне, две сребрне и четири бронзане медаље, потврђујући висок ниво својих спортских вештина.

детаљније
двд башаид добило поправљено специјално ватрогасно возило

ДВД Башаид добило поправљено специјално ватрогасно возило

Данашњом примопредајом, Добровољном ватрогасном друштву у Башаиду уручено је обновљено специјално ватрогасно возило "махиндра" намењено за мање приступачне терене. Возило, које је после дужег времена поправљено, резултат је заједничких средстава Ватрогасног друштва, Месне заједнице и локалне самоуправе. Жељко Пејин, председник ДВД Башаид, истиче да је друштво сада комплетно опремљено за гашење пожара, након 23 године.

детаљније
у културном центру у кикинди одржан зелени квиз за ученике основних школа

У Културном центру у Кикинди одржан Зелени квиз за ученике основних школа

Данас је у Културном центру у Кикинди одржан Зелени квиз за ученике основних школа под називом "Покажи свету како чуваш планету". Квиз је организовало удружење Покрет горана Кикинде у сарадњи са Канцеларијом за младе, а у организацији квиза истакла се наша наставница Невена Месарош!

детаљније
 велико срце

„Велико срце“

Ученички парламент наше школе недавно је покренуо иницијативу како би препознао особе које се истичу својим великим срцем. Ученици су позвани да поделе своја мишљења о томе ко по њима заслужује титулу "Велико срце" и зашто.

детаљније
представа давид и ја

Представа „Давид и ја'“

Данашњи дан обележила је интерактивна представа "Давид и ја", која је изведена пред ученицима шестог, седмог и осмог разреда. Ова изузетна представа инспирисана је делом "Јазавац пред судом" Петра Кочића.

детаљније