Друга Фијакеријада из угла вештачке интелигенције

извор: www.basaid.rs / ChatGPT     фото: Birimac Photography
друга фијакеријада из угла вештачке интелигенције

У идиличном амбијенту сеоског Вашаришта у Башаиду, одржана је друга Фијакеријада, уз организацију Коњичког клуба "Вранац" и велику подршку Града Кикинде и Месне заједнице. Окупивши преко 70 учесника из разних крајева Војводине, ова годишња манифестација је пружила прилику љубитељима коњичког спорта да се надмећу у различитим категоријама, од једнопрега до четворопрега, а посебно су били бирани најлепши пастув и кобила. Свечаном отварању присуствовали су градоначелник Кикинде, Никола Лукач, и председник Градског парламента, Младен Богдан, који су истакли важност очувања и промоције ове племените традиције.

Град Кикинда је одлучан да настави подржавати овакве манифестације с циљем да постану још масовније и квалитетније, јер Башаид има дугу традицију коњарства која заслужује да се негује и преноси с генерације на генерацију. Познато је да је вранац који се налази у споменику кнезу Михајлу Обреновићу у Београду заправо потекао из Башаида, што додатно наглашава важност овог места у очувању коњичке баштине.

Овогодишња Фијакеријада привукла је више од 70 учесника из Баната, Бачке и Срема, чиме је потврђена значајна подршка и интересовање за овај догађај. Председник Коњичког клуба "Вранац", Алекса Микалачки, изразио је задовољство што се удружење већ 25 година бави овим спортом и што су ове године окупили коњаре и фијакере из свих крајева Војводине.

На Вашаришту је, током манифестације, било бесплатно точење пића, а посетиоци су се могли засладити крофнама које су са пуно љубави припремиле чланице Удружења жена у Башаиду. Упркос екстремно топлом дану, вредне домаћице су испекле преко хиљаду крофни, што је дочарало праву атмосферу топлих и срдачних сусрета.

Оживљавање традиције и враћање Фијакеријаде у Башаид након паузе представља велики успех Коњичког клуба "Вранац", а Анета Јанков, заменица председника Савета месне заједнице Башаид, истакла је значај подршке Града Кикинде и Месне заједнице у остварењу овог циља. Овај догађај свакако је обогатио културну и спортску сцену овог малог војвођанског села, те обећава још успешније и богатије издање наредних година.

Текст је написан уз помоћ ChatGPT.

извор: www.basaid.rs / ChatGPT     фото: Birimac Photography