Iz arhive

 zaštita bilja i pčelarstvo u bašaidu

„Zaštita bilja i pčelarstvo“ u Bašaidu

U voćnjacima svakim danom sve je više nabubrelih cvetnih pupoljaka i već otvorenih cvetova kod ranih sorti voćki. Pčele su aktivne, te su stoga pčelari iz Bašaida organizovali predavanje na temu „Zaštita bilja i pčelarstvo“ u okviru kog su svoje predloge i mišljenja imali mogućnost da iskažu i pčelari i poljoprivredni proizvođači.

detaljnije
rok veče u bašaidu

Rok veče u Bašaidu

Septembarska lepa noć, u Bašaidu dugo će se prepričavati. Žitelji ovog mesta, u velikom broju su sinoć pokazali i dokazali da rok definitivno ima svoje fanove u svim generacijama.  Dvorište, urbano sređenog prostora, MZ bilo je prepuno i atmosfera je ukazivala da je rok, ustvari karta za bezvremenu generaciju.

detaljnije
u bašaidu, tretmanima u apikomori leče nesanicu, astmu, bronhitis

U Bašaidu, tretmanima u apikomori: Leče nesanicu, astmu, bronhitis…

Prošlonedeljni Noćni bazar bio je prilika da Radovan Žeravica predstavi Kikinđanima svoje gazdinstvo, a posebno ukaže na to da su medonosni pčelinji proizvodi, i na ovaj način, u službi zdravlja. Na njegovom štandu, dominirala je table na kojoj su znatiželjnici mogli da saznaju da se prva apikomora u Banatu, nalazi u Bašaidu:

detaljnije
snežni lala u bašaidu uz malo snega, kreativnosti i šale, došli smo do lale

SNEŽNI LALA U BAŠAIDU: Uz malo snega, kreativnosti i šale, došli smo do lale

Donosimo vam priču o snežnom lali iz jednog banatskog sela između Kikinde i Zrenjanina, ali ipak bliže Kikindi, a koje broji oko 3000 stanovnika – Bašaida. Grupa mlađih stanovnika ovog sela na severu Banata došla je na originalnu ideju da napravi velikog Lalu od snega. Domaćinski, nema šta, onako kako priliči jednom vojvođaninu, pogotovo iz Banata!

detaljnije
20 godina uspešnog rada kud a bašaid

20 godina uspešnog rada KUD-a "Bašaid"

Kulturno-umetničko društvo "Bašaid" proslavilo je veliki jubilej, obeležavajući dve decenije svog postojanja. Svečanost je privukla brojne meštane, saradnike i prijatelje koji su zajedno sa članovima društva proslavili ovaj značajan događaj.

detaljnije
lečenje pčelama u gazdinstvu žeravica iz bašaida

Lečenje pčelama u gazdinstvu Žeravica iz Bašaida

Radovan Žeravica, dugogodišnji ratar iz Bašaida, prešao je na pčelarstvo pre šest godina i od tada se posvećeno bavi pčelarskom proizvodnjom. Njegova 34-godišnja ćerka Sanja Ćirić Žeravica takođe je uključena u posao postavši sertifikovani apiterapeut, specijalizovan za lečenje uz pomoć pčelinjih proizvoda.

detaljnije