20 godina uspešnog rada KUD-a "Bašaid"

izvor: tvkikinda.rs / ChatGPT     foto: tvkikinda.rs
20 godina uspešnog rada kud a bašaid

Kulturno-umetničko društvo "Bašaid" proslavilo je veliki jubilej, obeležavajući dve decenije svog postojanja. Svečanost je privukla brojne meštane, saradnike i prijatelje koji su zajedno sa članovima društva proslavili ovaj značajan događaj.

Dokaz o visokom kvalitetu rada ansambla bila je tražena karta više, a gledalište je bilo prepuno, što svedoči o velikoj podršci koju je društvo dobilo od zajednice. Organizatori su istakli da je ova proslava privukla najveći broj posetilaca do sada.

Na sceni su se smenjivale različite grupe, prikazujući koreografije koje su obuhvatale tradicionalne igre iz Mačve, Šopskih igara, Banata, Niša i mnogih drugih krajeva. Jubilarnom koncertu su doprineli i iskusni veterani, pokazujući da su majstori u igri i da i dalje mogu izdržati najzahtevnije tačke.

Među najstarijim članovima društva istakao se bivši predsednik Kuda Radovan Ćirić, koji je uspešno vodio KUD tokom šest godina. Tokom svog angažovanja, ostvario je uspešne kontakte sa drugim KUD-ovima širom Srbije, a saradnja se nastavlja i danas. Jasmina Mijailović i Sever Ćirić, dugogodišnji članovi, pružaju potporu folkornoj grupi i dramskoj sekciji, čiji je Ćirić i osnivač. Na mestu predsednika KUD-a od Nove godine nalazi se Strahinja Popov, svestan velike odgovornosti koju nosi.

Događaju su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, predvođeni predsednikom Mesne zajednice Zoranom Petrovićem, koji redovno podržavaju rad i trud KUD-a. Društvo okuplja mlade članove u okviru literarne, dramske i folklorne sekcije, podeljene prema uzrastu. KUD "Bašaid" se može pohvaliti nizom priznanja i diploma, a članovima je pružena prilika da putuju širom Srbije, Rumunije i Bugarske kroz saradnju sa drugim kulturno-umetničkim društvima.

24.4.2017.

izvor: tvkikinda.rs / ChatGPT     foto: tvkikinda.rs