SNEŽNI LALA U BAŠAIDU: Uz malo snega, kreativnosti i šale, došli smo do lale

izvor: vojvodinameteo.rs     foto: vojvodinameteo.rs
snežni lala u bašaidu uz malo snega, kreativnosti i šale, došli smo do lale

Donosimo vam priču o snežnom lali iz jednog banatskog sela između Kikinde i Zrenjanina, ali ipak bliže Kikindi, a koje broji oko 3000 stanovnika – Bašaida. Grupa mlađih stanovnika ovog sela na severu Banata došla je na originalnu ideju da napravi velikog Lalu od snega. Domaćinski, nema šta, onako kako priliči jednom vojvođaninu, pogotovo iz Banata!

Ideja je potekla tako što su često viđali fotografije sneška juče i danas, i za samo jedan trenutak sinula im je ideja da budu originalni i naprave snežnog Lalu na bundevi.

Hteli smo sneška, ali svi ga prave, rekoh mi ćemo nešto drugo, a pošto smo iz Banata gde je Lala na bundevi zaštitni znak, naročito za našu opštinu Kikinda. Nas sedmoro je bilo, društvo, od malih nogu, iz zabavišta, skupili se i tako je nastao lala na bundevi….
Za bojenje lale smo koristili običnu crnu zemlju, hteli smo i bundevu da obojimo, ali narandžastu boju nismo imali u datom trenutku.
– Priča naš sagovornik, Radovan Čonić

Prema rečima našeg sagovornika pravljenje snežnog lale potrajalo je oko 2 sata, počeli su oko 14h, a završili oko 16 časova. Hladna noć će nesumnjivo dobro doći da se ovaj snežni lala dobro zamrzne i dobije na čvrstini, te tako potraje barem nekoliko dana.

Naš sagovornik ističe da već dugo prati VojvodinaMeteo:
Pratim vas od samog početka vašeg rada, svaka čast i samo napred…

16.12.2018.

izvor: vojvodinameteo.rs     foto: vojvodinameteo.rs