Vesti

priča o sovama ili zašto kikinda ima jedan mesec više

Priča o sovama ili zašto Kikinda ima jedan mesec više

Današnje obeležavanje meseca sova u Kikindi privuklo je pažnju učenika trećeg razreda. Marijana Mirkov, uz podršku Turističke organizacije Grada Kikinde i Sekretarijata za zaštitu životne sredine, održala je zanimljivo predavanje o sovama.

detaljnije
karate klub bašaid uspešan na takmičenju vojvodina open

Karate klub „Bašaid“ uspešan na takmičenju „Vojvodina open“

Takmičari iz Karate kluba "Bašaid" postigli su zapažen uspeh na Vojvodina open turniru koji je održan tokom proteklog vikenda u Molu. Klub je osvojio ukupno tri zlatne, dve srebrne i četiri bronzane medalje, potvrđujući visok nivo svojih sportskih veština.

detaljnije
dvd bašaid dobilo popravljeno specijalno vatrogasno vozilo

DVD Bašaid dobilo popravljeno specijalno vatrogasno vozilo

Današnjom primopredajom, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Bašaidu uručeno je obnovljeno specijalno vatrogasno vozilo "mahindra" namenjeno za manje pristupačne terene. Vozilo, koje je posle dužeg vremena popravljeno, rezultat je zajedničkih sredstava Vatrogasnog društva, Mesne zajednice i lokalne samouprave. Željko Pejin, predsednik DVD Bašaid, ističe da je društvo sada kompletno opremljeno za gašenje požara, nakon 23 godine.

detaljnije
u kulturnom centru u kikindi održan zeleni kviz za učenike osnovnih škola

U Kulturnom centru u Kikindi održan Zeleni kviz za učenike osnovnih škola

Danas je u Kulturnom centru u Kikindi održan Zeleni kviz za učenike osnovnih škola pod nazivom "Pokaži svetu kako čuvaš planetu". Kviz je organizovalo udruženje Pokret gorana Kikinde u saradnji sa Kancelarijom za mlade, a u organizaciji kviza istakla se naša nastavnica Nevena Mesaroš!

detaljnije
 veliko srce

„Veliko srce“

Učenički parlament naše škole nedavno je pokrenuo inicijativu kako bi prepoznao osobe koje se ističu svojim velikim srcem. Učenici su pozvani da podele svoja mišljenja o tome ko po njima zaslužuje titulu "Veliko srce" i zašto.

detaljnije
predstava david i ja

Predstava „David i ja'“

Današnji dan obeležila je interaktivna predstava "David i ja", koja je izvedena pred učenicima šestog, sedmog i osmog razreda. Ova izuzetna predstava inspirisana je delom "Jazavac pred sudom" Petra Kočića.

detaljnije