Vesti

odžačar steva ne naplaćuje čišćenje meštani bašaida zovu ga samo da im donese sreću, a njegova priča krije brojne tajne sela

ODŽAČAR STEVA NE NAPLAĆUJE ČIŠĆENJE! Meštani Bašaida zovu ga samo da im donese sreću, A NJEGOVA PRIČA KRIJE BROJNE TAJNE SELA

Šezdesetogodišnji Steva Felbab iz Bašaida, kraj Kikinde, jedan je od retkih preostalih odžačara koji ovaj zanat čuva od zaborava. Pored toga, u svojoj višedecenijskoj karijeri, spasao je mnogo ljudskih života.

detaljnije
i mali bašaici na odbojkaškoj edukaciji odbojka zove moj prvi smeč

I mali Bašaici na odbojkaškoj edukaciji: „Odbojka zove - Moj prvi smeč”

U okviru nastavka edukativnih aktivnosti za dečake i njihove trenere angažovane na projektu „Odbojka zove – Moj prvi smeč”, Odbojkaški savez Srbije u saradnji sa Sportskim savezom grada Zrenjanina u Kristalnoj dvorani organizovao je jednodnevno savetovanje za učesnike u projektu iz Lazareva i Kleka, a od ove godine i predstavnike Grada Kikinde odnosno 30 dečaka iz Bašaida.

detaljnije
dragan pecarski i projekat odbojka zove, moj prvi smeč dečaci iz bašaida odbojku još više zavoleli

Dragan Pecarski i projekat "Odbojka zove, moj prvi smeč": Dečaci iz Bašaida odbojku još više zavoleli

Dečaci iz Bašaida, odbojku još više zavoleli! U zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani organizovano je jednodnevno savetovanje i trening za učesnike projekta “Odbojka zove, moj prvi smeč”.

detaljnije
svečano na savindan i u oš prvi oktobar u bašaidu

Svečano na Savindan i u OŠ „Prvi oktobar“ u Bašaidu

Rezanjem slavskog kolača i prigodnim programom, u Osnovnoj školi „Prvi oktobar“ u Bašaidu svečano je obeležena školska slava, Savindan. Direktor ove obrazovne ustanove, Mirko Vlajkov kaže da je školska slava obeležena svečano, priredbom u fiskulturnoj sali:

detaljnije
uskliknuli s ljubavlju u bašaidu na savindan, rts obradovao đake u novim kozarcima

Uskliknuli s ljubavlju u Bašaidu: Na Savindan, RTS obradovao đake u Novim Kozarcima

Sve gradske i seoske obrazovne ustanove danas su obeležile školsku slavu u čast Svetog Save, utemeljivača obrazovanja i prvog srpskog arhiepiskopa. Ovako su Savindan obeležili đaci OŠ “1. oktobar” u Bašaidu, njihovi učitelji, nastavnici, roditelji i gosti.

detaljnije
svetosavska svečanost u osnovnoj školi 1 oktobar u bašaidu

Svetosavska svečanost u Osnovnoj školi „1. Oktobar" u Bašaidu

U svim školama danas je svečano, u čast najvećeg srpskog svetitelja i prosvetitelja Svetog Save. Rezanjem slavskog kolača i priredbom, školska slava obeležena je u Osnovnoj školi „Prvi oktobar“ u Bašaidu

detaljnije