Prva samostalna izložba umetničkih fotografija Gorana Birimca

izvor: kikindski.rs / ChatGPT     foto: kikindski.rs
prva samostalna izložba umetničkih fotografija gorana birimca

U Bašaidu, Kikindi, širom Banata i dalje, Goran Birimac je postao poznat kao hroničar svog kraja, beležeći svaki trenutak kroz objektiv svog fotoaparata. Sa preko dva miliona fotografija napravljenih do danas, odlučio je da podeli svoje vizije sa svetom putem izložbe koja je sinoć otvorena u holu Doma kulture u Bašaidu.

Otvorenju su prisustvovali gosti iz Kikinde, Zrenjanina, Melenaca, Banatskog Karađorđeva, što je pokazalo značaj i podršku za ovaj kulturni događaj. Meštani Bašaida su ponosni na svog fotografa, ističući važnost ove arhive za lokalnu zajednicu.

Među posetiocima, Milan Todorov deli svoje oduševljenje: "Ovo je jako lep događaj i korisno je imati ovakvu arhivu. Velika mi je čast što sam učestvovao u tome da i mi, u našem selu, napravimo izložbu fotografija."

Stevan Gavrić dodaje svoje impresije: "Fotografije već gledao na društvenim mrežama, ali da je uživo to ipak drukčije i bolje. Ovekovečio je Banat – ljude, zgrade, prirodu, sve proprati i fotografiše – Krajnje je vreme bilo da priredi i izložbu."

Sam autor izražava svoje iznenađenje posetom i ističe početak svog fotografskog puta: "Na tomboli sam dobio mali foto-aparat i tako je počelo, slučajno. Prijatno sam iznenađen posetom. Za sada sam, za izložbu, pripremio 25 fotografija i već imam pozive da izlažem u Banatskom Karađorđevu, Kikindi, Jaši Tomiću. Da i drugi vide moj Bašaid. Nekad će nekom ovo trebati."

Fotografije Gorana Birimca ostaju kao dragoceno svedočanstvo vremena i testament života u Banatu. Pre nego što krene na vojvođansku turneju, izložba će biti premestena u hol Osnovne škole gde će svi zainteresovani imati priliku da vide umetničke fotografije Gorana Birimca, propuštene na otvaranju prve izložbe ovog tipa u Bašaidu.

izvor: kikindski.rs / ChatGPT     foto: kikindski.rs